HarmonieFanfare


Fanfare

1.       For a Jubilee (Antoon Ariëns) 9:16 min €107,75

Is een driedelige (A-B-A-coda) compositie voor trompet, alt sax en fanfare. De solisten spelen een vraag en antwoord spelletje waarbij het tijdsinterval steeds kleiner wordt, tot één tel toe in het coda. Het orkest speelt hierbij een bemiddelende rol. Het ritmische 1e en 2e deel wordt onderbroken door een melodische Blue Waltz.2.     Just Music (Antoon Ariëns) 5:03 min €77,75
Deze compositie bestaat uit twee delen. Het “klassieke” melodische 1e deel gaat zonder onderbreking door in een Blues, ingezet door de saxen. Trompet en klarinet (sopraan sax bij fanfare) zorgen voor de soli. Voor het geluidsfragment, zie Harmonie nr. 3.


Harmonie

1.       Let’s start it (Antoon Ariëns) 4:13 min €68,75
Deze compositie is in opdracht van de “The Floedgates” geschreven. Dit spankelende openingsstuk is kleurrijk geïnstrumenteerd en gaat zonder tempoverandering door naar het slot.

2.       Gymnopedie (E. Satie arr.:Antoon Ariëns) 3:01 min €59,75
Is een bewerking van de 1e Gymnopedie van E. Satie (1866-1925). De fluit zet de melodie in begeleidt door klarinetten. Halverwege het stuk gaat de ¾ maat over in een swingende 5/4 maat ingezet door de saxen. Het stuk eindigt weer “straight” in ¾ maat.
3.     Just Music (Antoon Ariëns) 5:03 min €77,75
Deze compositie bestaat uit twee delen. Het “klassieke” melodische 1e deel gaat zonder onderbreking door in een Blues, ingezet door de saxen. Trompet en klarinet (sopraan sax bij fanfare) zorgen voor de soli.
4.     Ciacona (Antoon Ariëns) 6:35 min € 85,75
Een klassieke variatie vorm op een basthema in een swingend jasje gegoten. De variaties bestaan uit canonische en vrije variaties en een fugato.  Het basthema wordt 11 keer ritmisch gevarieerd.